Dagtrip Museumdorp Orvelte, huifkartocht, glasblazerij, groepsreis
Beleef het museumdorp Orvelte 1 bewerkt

Museumdorp Orvelte

Geniet van een dagtocht in Museumdorp Orvelte. Een compleet groepsarrangement inclusief een huifkartocht en een excursie bij de glasblazerij. Een leuke dagtrip in een mooie omgeving waarbij u terug gaat in de tijd.

Bekijk ook onze dagtocht Orientalis en Millingen aan de Rijn, waarbij cultuur en natuur worden gecombineerd.

Een nostalgische dag uit in de mooie provincie Drenthe. Pittoreske dorpjes met herinneringen aan vervlogen tijden en een romantische huifkartocht garanderen een leuke dag.

We onderbreken de heenreis bij een gezellig restaurant voor koffie met gebak. Vervolgens rijden we via een mooie route naar Orvelte. De monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, de statige bomen, mooie tuinen en straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. En je voelt het direct “in dit prachtige dorp wordt geleefd en gewerkt”. Bij aankomst stappen we over in de huifkar voor een tocht door de schitterende omgeving. Bij terugkomst wordt in restaurant De Schapendrift een goed verzorgde koffietafel met kroket geserveerd.

Na de lunch wandelen we naar de glasblazerij, waar de glasblazer ons in spanning houdt en meeneemt op een ontdekkingstocht in zijn glazen wereld. Van een roodgloeiende, vloeibare substantie creëert hij luchtig, fragiel en fraai glaswerk.

We onderbreken de terugreis voor een afscheidsdiner.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

Beleef het museumdorp Orvelte 1

08.00 – 21.30 uur

Koffie met gebak – huifkartocht – koffietafel met kroket – excursie glasblazerij – diner – vervoer per luxe touringcar

Bekijk een van onze reizen