Dagtrip museumboerderij Ot en Sien en Chocoladefabriek, Friesland
nieuwe touringcars - internet bewerkt

Dagtrip Museum Ot en Sien en Chocoladefabriek

Geniet van een gezellige dagtocht in Friesland. Vandaag brengt u een bezoek aan de Museumboerderij van Ot en Sien en beleeft u een unieke excursie in de Friese Klafa Chocoladefabriek. Een leuke groepsreis in Friesland met een afwisselend programma met voor ieder wat wils.

Beleef ook een chocoladeavontuur tijdens een dagtocht naar Chocolatier van Noppen.

Durf de uitdaging aan en stap 100 jaar terug in de tijd. Terug in de wereld van Ot & Sien. Terug naar de eerste telefoons, televisies en fotocamera’s. In de bijzondere Museumboerderij Ot en Sien is werkelijk van alles te zien. Zoals een Oudhollands schooltje, een dokterspraktijk, een kruidenierswinkel, een opkamer, een kapel, een arbeidershuisje met bedstee, het wasgoed en een echte ouderwetse keuken. Zelfs de complete collectie schoolplaten van Cornelis Jetses (illustrator van Ot en Sien). Grote bekendheid verwierf Jetses met zijn tekeningen voor Ot en Sien, Afke’s Tiental en de illustraties voor het leesplankje van Hoogeveen. Beter bekend als de beroemde aap, noot, mies. Geniet en beleef de sfeer van toen.

Als iedereen in de ochtend is opgehaald rijden we via een mooie route door het Friese landschap naar het plaatsje Surhuisterveen voor een bezoek aan de Ot en Sien Museumboerderij. Hier wordt u ontvangen met koffie en appelgebak.

Aansluitend zullen we in het nabijgelegen Restaurant ’t Snackbearske een goed verzorgde Friese koffietafel gebruiken.

Na de lunch nemen wij u mee naar Achlum voor een unieke excursie  en rondleiding in de traditionele en ambachtelijke Friese Klafa Chocoladefabriek, waar men tal van perfecte chocoladeproducten maakt. Hier vindt een proeverij plaats van eigen gemaakte chocoladeproducten. U waant zich in de wereld van Sjakie en de chocoladefabriek. Na afloop van het bezoek ontvangt u een leuke attentie om mee naar huis te nemen. Een arrangement om je vingers bij af te likken!

De terugreis maken we via de Afsluitdijk en onderbreken we in Noord-Holland voor een heerlijke dinerstop.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

Dagtrip Museum Ot en Sien en Chocoladefabriek1

08.30 – 21.30 uur

Koffie/thee met gevulde koek in de touringcar – entree Ot en Sien museum + 2xkoffie of thee met appelgebak – koffietafel met kroket- rondleiding Chocoladefabriek incl. proeven– diner –  vervoer per luxe touringcar

Bekijk een van onze reizen