Groepsreis - Kastelenroute - Kijk en Luistermuseum
Herfst & Wintertocht

Herfst- en wintertocht

Deze dag staat in het teken van genieten! Genieten van een prachtige kastelenroute, lekker eten en muzikale klanken in het Kijk- en Luistermuseum.

Bekijk ook onze dagtocht Geniet van de herfst.

We starten de dag met een heerlijk kopje koffie en een warme appelpunt met slagroom in de omgeving van Scherpenzeel. Na de koffie stapt er een gids in de touringcar, welke u tijdens de rit door de bosrijke omgeving diverse prachtige kastelen en mooie boerderijen laat zien. Uiteraard krijgt u alle in’s & out’s te zien en horen, als de gids u enthousiast vertelt over wat u ziet. Vervolgens wordt u verwend met een echte winterse maaltijd; een kop erwtensoep, boerenkool, zuurkool met worst en spek en heerlijke pudding.

Na de lunch rijden we naar Bennekom voor een bezoek aan het Kijk- en Luistermuseum. In het Kijk en Luistermuseum kunt u genieten van nostalgische zaken zoals bijvoorbeeld een klaslokaal, een winkel en een slaapkamer uit grootmoeders tijd…. vervlogen tijden herleven. Het wordt helemaal indrukwekkend als uw groep plaatsneemt in de ruimte waar de muziekdozen, pianola’s en mechanische muziekinstrumenten worden gedemonstreerd. Alles werkt echt en is verbluffend ingenieus, hier zal uw groep diep van onder de indruk raken.  Men is hier zeer gastvrij ingesteld en in de leuke koffiekamer krijgt u nog een consumptie. Dit museum is de schatkamer van Bennekom, want alle zintuigen worden hier geprikkeld. De collectie bestaat uit ruim 11.000 voorwerpen, waaronder ca. 230 muziekinstrumenten. Een bijzonder leuke presentatie vindt plaats in een zaal die beschikt over een tribune, zodat iedereen goed zicht heeft. Voor slechthorenden is er een ringleiding. Daarnaast kunt u uiteraard op eigen gelegenheid ook nog rondkijken in de andere ruimten van dit mooie museum.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

Kijk en Luistermuseum

08.30 – 18.00 uur

1x koffie/thee met warme appelpunt & slagroom – kastelentocht o.l.v. een gids – winterse maaltijd – entree en presentatie Kijk- en Luistermuseum – 1x consumptie – vervoer per luxe touringcar

Geschikt voor mindervaliden

Bekijk een van onze reizen