De Kempen op zijn lekkerst - gasthof “De Kaasboerin” in Mol-Postel
Bus Verschoor reizen door Nederland bewerkt

De Kempen op zijn lekkerst

Wij brengen u naar gasthof “De Kaasboerin” in Mol-Postel. Hier wordt u ontvangen met koffie en een lekker gebakje. Na de koffie volgt een bezoek aan de nabij gelegen Norbertijnenabdij van Postel.

Tijdens een korte wandeling informeert de abdijgids u ruimschoots over het leven in en rond de abdij. We besluiten het bezoek met een film van een kwartiertje. Het eerste streekproduct wordt ondertussen voor u klaar gezet: de enige echte Postelse abdijkaas.

Bekijk ook onze reis; De Slag van Waterloo.

Bij terugkomst bij “De Kaasboerin” wordt u een heerlijke lunch geserveerd. Na de lunch maakt u onder begeleiding van een streekgids een gezellige tocht door Mol en omgeving. We doorkruisen heel wat kerndorpjes met elk hun eigen aantrekkingskracht en genieten her en der van lekkere streekproevertjes. Een chocolatier presenteert u de overheerlijke chocoladen molletjes, een wijn- en likeurhandelaar laat u de Molse Mokka of de Molse Witte proeven. Terwijl u van dit lekkers geniet verneemt u alles over de ontdekking en de toepassingen van het witzand of het Molse “goud”. U maakt kennis met heel wat waterplassen die een eigen herbestemming kregen, zelfs het grootste binnenmeer van Vlaanderen, eentje van 154 ha groot kunnen we u niet onthouden tijdens deze boeiende namiddag. Wat dacht u ervan om af te sluiten met een heerlijke zwarte pens met appelmoes en een lekker stukje brood? Een van de erkende streekproducten die aangeboden werden in de serie “Van Vlees & Bloed”.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

BakkerBijOven

08.30 – 18.00 uur

1x Koffie met gebak – rondleiding Norbertijenabdij – lunch – rondrit met gids – proeven diverse streeklekkernijen – vervoer per luxe touringcar

Dit arrangement is aan te passen naar uw wensen.

Bekijk een van onze reizen