Philips Museum en Museum Asten - een culturele beleving!
Klok & Peel Museum Asten

Philips Museum en Klok- en Peelmuseum in Asten

We starten deze dagtrip met een bezoek aan het Philips Museum in Eindhoven en later deze dag zullen we een bezoek brengen aan het Klok- en Peelmuseum in Asten.

Bekijk ook onze reis naar Gastvrij ’s ‘s-Hertogenbosch.

Het fabriekje in het centrum van Eindhoven, de plaats waar Philips in 1891 begon, is na een grondige renovatie veranderd  in het prachtige Philips museum. Voor het gebouw is een imposante glazen galerij gebouwd. Met de renovatie en de zo kenmerkende glazen façade is het fabriekje als het ware in een vitrine gezet. Het oorspronkelijke pand, een rijksmonument, is intact gebleven. Het gebouw waar het Philips museum in gevestigd is, heeft een rijke historie. Bij binnenkomst wordt u ontvangen met 1 x koffie met een worstenbroodje. De groep wordt opgedeeld voor de rondleiding. Na de rondleiding geven wij nog de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de museum-winkel of vrij rond te lopen in het museum.

Met het luiden van een speciaal voor haar gegoten klok heeft Koningin Beatrix, Klok & Peel Museum Asten dinsdagochtend 24 april 2012 officieel geopend. Het Klok- en Peelmuseum heeft twee collecties. Het gieten van een klok is een ambacht die sinds jaar en dag door mysterie wordt omgeven. Hoe zijn die prachtige klokken uit de torens van de Notre Dame toch gemaakt? In het Klok & Peel Museum leert iedereen klokkengieten. In een authentieke, 19e eeuwse klokkengieterij leert u niet alleen alles over het ambacht, maar u krijgt ook een interactieve uitleg over de oorsprong van de klok. Hoe is de luidklok met haar unieke  klanken tot stand gekomen? Tot slot biedt het museum ook nog de grootste collectie luidklokken ter wereld. U kunt klokken bekijken uit alle windstreken. De tweede collectie van het museum omvat de complete natuur- en cultuurhistorie van De Peel, het gebied op de grens van Brabant en Limburg. Het begint met de ‘onzichtbare natuur’,  waaronder een ondergrondse vossenburcht. Daarna volgt ook deze collectie een tijdlijn. In ‘De Peel aan zee’ zijn fossielen en een levensgroot mammoetskelet te zien. De expositie ‘Van Peelmoeras tot nationaal park’ toont de rijke flora en fauna van het gebied. In ‘De bewoonde Peel’ staan de cultuur en de mens centraal, waaronder de in De Peel gevonden Gouden Helm.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

2010-07-05_150517
Klok & Peel Museum Asten

09.00 – 21.00 uur

1 x koffie met worstenbroodje – entree/rondleiding Philips Museum – lunch met soep – entree/rondleiding Klok- en Peel Museum – diner – vervoer per luxe touringcar.

Vraag een offerte aan voor de gedetailleerde informatie van deze dagtrip.

Bekijk een van onze reizen