Schoenen, Leder en Broodjes - Historische dagtrip
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Schoen- en Ledermuseum & zoete lieve broodjes bakken

Wij brengen u naar Waalwijk voor een bezoek aan het Schoen- en Ledermuseum. Dit museum is veel dynamischer en verrassender dan je misschien in eerste instantie zou verwachten, met bijv. echt  werkende ouderwetse machines en schoenmakers gereedschappen die worden gedemonstreerd. Enthousiaste rondleiders vertellen met passie en liefde over hun oude vak en laten alles zien zoals de mafste schoenen, een ouderwets schoenenwinkeltje en nagebouwde schoenmakerswerkplaatsen waarvan 90% ook echt werkt. Bij aankomst wordt u ontvangen met koffie met een halve zool.

Bekijk ook onze reis; Kamelen en meer.

Na de lunch bezoekt u het Bakkerijmuseum in Oosterhout. Hier worden een groot aantal bakkerij-benodigdheden tentoongesteld. Achter in het museum vinden we een ware bakkerswinkel uit grootmoeders tijd. De geur van vers gebakken koek komt ons tegemoet. Bij aankomst steken we gelijk de handen uit de mouwen en gaan brood bakken onder leiding van de bakker. Na de koffie met  appelflap gaan we lekkere koekjes bakken. Als het brood en de koekjes ingepakt zijn keren we weer huiswaarts.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

Schoenen, Leder en Broodjes1

09.00 – 17.30 uur

1 x Koffie met halve zool – entree/demonstratie Schoen- en Ledermuseum – lunch – brood bakken – 2 x koffie met appelflap – koekjes bakken – vervoer per luxe touringcar

Bekijk een van onze reizen