Toeren door de grensstreek - met koffie, gebak en gezelligheid!
BakkerBijOven bewerkt

Toeren door de grensstreek, brood bakken op z’n ouderwets

U bezoekt vandaag gasthof “De Kaasboerin” gelegen in Mol-Postel. U wordt hier hartelijk ontvangen met koffie en gebak. Hierna gaat u met de streekgids een mooie tocht maken langs de grens Nederland-België. De grensstreek is al sinds eeuwen een fascinerend gebied. We rijden door dorpjes van het Grenspark van de Kempen en van de 8 Zaligheden. U zult beamen dat het er “zalig” toeven is.

Bekijk ook onze reis; Zalige Kermis & Orgels.

De streekgids vertelt ons uitgebreid over beziens- en wetenswaardigheden van de streek en het verhaal wordt gekruid met verhalen over excentrieke volksfiguren.

Bij terugkomst bij “De Kaasboerin” wordt u een lekkere lunch geserveerd. Na de lunch gaat u op . We bakken zelf ons broodje in de met mutserds warm gestookte oven. Ondertussen krijgt u uitvoerig uitleg over allerlei graansoorten en het ambacht van brood bakken door de eeuwen heen. U kunt vrij binnenlopen in het winkeltje uit grootmoeders tijd. De authentieke puntzakjes vol lekkers liggen er op u te wachten. Het leven in en rond de molen kent na deze boeiende namiddag geen geheimen meer.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

Grensparkroute-website1

08.30 – 18.00 uur

1 x Koffie met gebak – rondrit met gids – lunch – bezoek bakkersmolen – vervoer per luxe touringcar

Bekijk een van onze reizen