Uit in Urk - geniet van een mooi arrangement in het frisse Urk
Harbor,_Urk_300dpi_2442x1629px_J Bewerkt

Uit in Urk

U zult vandaag genieten van een mooi arrangement in het frisse Urk. Een volledig rolstoelvriendelijk uitstapje voor u en uw gezelschap.

Bekijk ook onze reis Historische dagtrip Nieuw land en Zuiderzee.

We vertrekken per touringcar naar onze bestemming. Tijdens de heenreis ontvangt u een lekker kopje koffie of thee. In Tollebeek worden we ontvangen bij Restaurant de Goede aanloop. Hier nutten we een warme lunch (exclusief consumpties).

Daarna stappen we in en rijden we naar Urk. In Urk brengen we een bezoek aan het Oude Raadhuis. Na een grondige renovatie werd het nieuwe onderkomen van het museum in april 1989 in gebruik genomen, onder de voor de hand liggende naam: Museum Het Oude Raadhuis. Al tijdens de eerste tien jaar na de ingebruikname heeft het museum enkele keren een ingrijpende verbouwing ondergaan. In december 1994 werd aan het gebouw de nodige schade aangericht door rook en roet als gevolg van een kleine brand. De herstelwerkzaamheden aan met name de benedenverdieping werden in de loop van 1995 uitgevoerd. Verder werd in 1998 met behulp van subsidie vanuit het PESCA-fonds een verbouwing afgerond, waarbij niet alleen de bovenverdieping grondig werd gerenoveerd, maar waarbij eveneens het naastgelegen pand bij het museum werd betrokken. Het pand is helemaal ingericht als authentieke oud Urker woning naar de omstandigheden op Urk aan het begin van deze eeuw. De woning is momenteel de trots van het museum!

Na uw bezoek aan het Oude Raadhuis heeft u nog de mogelijkheid om even een frisse neus te halen.
Vervolgens stappen we in de touringcar en keren terug naar uw opstapplaats.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

admin-ajax0MOHLRJ8

09.30-21.00 uur

Koffie/thee service tijdens de heenreis, Warm 3-gangen lunch (exclusief consumpties), bezoek aan Museum het Oude Raadhuis, Rondleiding door het museum, vervoer per comfortabele rolstoeltouringcar met service gerichte chauffeur.

Rolstoelvriendelijk

Bekijk een van onze reizen