Historische dagtrip naar vesting Bourtange in Duitsland
Bourtange

Vesting Bourtange & Meyer Werft

Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde, ligt de vesting Bourtange. Na een heerlijk kopje koffie of thee met gebak, dat op de heenreis geserveerd zal worden, bereiken we onze bestemming.

Verleden en heden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad. Een aantal gebouwen herinneren aan de glorie van vroeger. In de jaren zestig werd de vesting gereconstrueerd, waarbij wallen opnieuw werden opgeworpen, grachten werden gegraven en soldatenbarakken werden gebouwd. Hierdoor waan je je als bezoeker eeuwen terug in de tijd. Na een heerlijke lunch vertrekken we richting Duitsland waar we de Meyer Werft onder leiding van een gids zullen bezoeken. De werf is opgericht in 1795 en in het bezit van de zesde generatie van de familie Meyer. De werf is vooral bekend van de bouw van grotere cruiseschepen maar ook van gastankers. Na een rondleiding waarbij de gids toelichting zal geven reizen we af naar Nederland.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

Bourtange

7.00 – 19.00

koffie/thee met gebak onderweg  – vrij bezoek vesting Bourtange – lunch – bezoek Meyer Werft o.l.v. gids – vervoer per luxe touringcar.

Bekijk een van onze reizen