Volendamse historie en gezelligheid - een leuke en leerzame trip!
Echt Volendam © NBTC Holland Marketing Bewerkt

Volendamse historie en gezelligheid

Wij brengen uw vandaag rechtstreeks naar Volendam. Onderweg kunt u in de touringcar genieten van koffie of thee (voor de kinderen frisdrank) en een heerlijke gevulde koek. Bij aankomst in Volendam gaat een groepsfoto in klederdracht maken. U komt helemaal in de stemming door de stijlvolle ontvangstruimte, door de foto’s van de mensen die u  voorgingen en natuurlijk door de Volendamse kostuums die voor u klaarhangen. Met voor iedereen de juiste maat. Om u om te kleden kunt u gebruik maken van comfortabele pasruimtes, waarbij u op deskundige wijze wordt geadviseerd over de juiste manier om zo’n authentiek kostuum te dragen. Nadat u even in Volendam heeft rondgekeken is het tijd voor de koffietafel met kroket. Na de lunch brengen wij  u naar Amsterdam. U gaat aan boord van een salonboot. Beleef Amsterdam vanaf het water, terwijl de historische koopmanshuizen, glimlachend op u neerzien. Indrukwekkende gevels, tientallen varianten in ramen en beschilderde plafonds en overal die bomen en bruggen, met als contrast het moderne verkeer: fascinerende tegenstellingen.

Bekijk ook de reis naar ‘De Plassen’ & het Muiderslot.

Na de rondvaart is het tijd voor een bezoek aan het Scheepvaartmuseum. Ontdek hoe de zee in onze genen zit & laat je verrassen door ons prachtige gebouw! Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. Prikkelende, interactieve tentoonstellingen laten iedereen op zijn eigen manier 500 jaar maritieme geschiedenis ontdekken. Sfeervolle objecttentoonstellingen tonen het beste uit de vooraanstaande collectie. Er zijn speciale tentoonstellingen voor kinderen, zoals Zie je in de Gouden Eeuw en Het verhaal van de walvis. Er is er zelfs één voor kinderen tot 6 jaar: Matje & Roosje en Circus Zee. Niemand is te oud voor de spannende attractie De Zeereis en buiten ligt natuurlijk weer de replica van het beroemde VOC-schip Amsterdam. Bij aankomst staan er gidsen voor u klaar. Een gids voor de grand tour rondleiding en een gids voor een kinderrondleiding Walvis. Hierna is het weer tijd om huiswaarts  te keren. Onderweg wordt er nog een dinerstop gemaakt.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

shutterstock_1959616-volendam-website-e1376290763415

09.30-21.00 uur

Koffie met gevulde koek – fotoreportage in klederdracht – koffietafel met kroket – rondvaart Amsterdam – entree/rondleiding Scheepvaartmuseum – diner – vervoer per luxe touringcar

Dit arrangement is geheel aan te passen aan uw wensen. Voor uitgebreide informatie neem dan contact met ons op.

Bekijk een van onze reizen