Ontdek kaasstad Alkmaar tijdens een volledig verzorgde dagtocht
alkmaar

Alkmaar onze kaasstad!

Alkmaar is een prachtige stad en vooral bekend om zijn Kaasmarkt. Tijdens het seizoen, april tot september, komen iedere vrijdagochtend de kaasdragers aan de Waag in actie. Het Hollandse goud zorgt voor een wereldberoemd spektakel en is onlosmakelijk met de stad verbonden.

Bekijk ook onze dagtocht Wonderschoon Loosdrecht.

Toch biedt Alkmaar nog veel meer! Mooie winkelstraten en authentieke gebouwen en cultuur. Dit alles kunt u beleven na een heel gezellige high-tea met diverse lekkernijen, een glaasje Prosecco en onbeperkt koffie/thee. Hierna is het tijd voor een grachten rondvaart waarbij Alkmaar met zijn ophaalbruggen en monumentale panden vanaf een hele andere kant belicht wordt. Een bezoek aan het Kaasmuseum maakt de dag compleet. In het monumentale Waaggebouw staan de twee bekendste kazen van Nederland centraal; de grote platte Goudse kaas en de kleine ronde Edammer kaas. U hoort hoe ‘de kaaskoppen’ van het kleine Nederland een groot kaas exporterend land hebben gemaakt. We sluiten af met een stijlvol 3-gangen diner.

Alkmaar kent ook leuke bedrijfsuitjes! Wat dacht u van Bikken & Klikken? Een City Triathlon? De zoektocht naar de Vermiste Vermeer? Of het mysterie van Rooie Til?

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

Gemeente Alkmaar.
I.o.v. Mvr. H. Schrijen

Exterieur Stadhuis Gemeente Alkmaar Langestraat

9.00 – 21.00

2x koffie/thee met gebak – High-tea –1 uur rondvaart – entree kaasmuseum met rondleiding en kaasproeven –afsluiting met 3-gangen diner – vervoer per luxe touringcar.

Tijdens het seizoen iedere vrijdagmorgen tussen 10.00 – 12.30 is het ook mogelijk een bezoek te brengen aan de kaaasmarkt met een gids!

Bekijk een van onze reizen