Dagje Tiengemeten - een leuke dagtocht naar 2 musea
Ladbouwmuseum-31

Dagje Tiengemeten

Een leuke dagtocht naar het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum in Tiengemeten. Een leuke en vooral interessante belevenis waarbij u 2 musea zult bezoeken. U maakt een overtocht per pont van Nieuwendijk naar Tiengemeten. Tijdens deze dagtocht zal natuurlijk gezorgd worden voor verschillende lekkernijen.

Bekijk ook onze dagtocht naar Het Kermis- en Orgelmuseum en de Acht Zaligheden.

We vertrekken richting Nieuwendijk, waar u een overtocht maakt van Nieuwendijk naar Tiengemeten. Bij aankomst wordt u ontvangen met 2x koffie en Tientjescake.  Na de koffie brengen we o.l.v. een gids een bezoek aan het Rien Poortvlietmuseum. Kijken naar een schilderij van Rien Poortvliet is hetzelfde als luisteren naar klassieke muziek. Je ziet en hoort het beste van wat de schilder of componist in huis heeft. Altijd valt er wel iets te ontdekken of te genieten, iets om je over te verbazen of te verwonderen.

Vervolgens brengen we een bezoek aan het Landbouwmuseum. Het Landbouwmuseum Tiengemeten brengt d.m.v. deze prachtige collectie de landbouwmechanisatie van 1920 tot 1955 in beeld. De landbouw werd wereldwijd, mede door de gevolgen van de eerste wereldoorlog, steeds meer gemechaniseerd. Na 1920 kwam deze mechanisatie ook in Nederland langzaam op gang. Deze verandering is te vergelijken met het intrede van de computer in de jaren 70. In het  Landbouwmuseum zijn er altijd gidsen aanwezig.

Aan het einde van de middag vertrekken we weer met de pont naar Nieuwendijk. De touringcar staat hier voor u gereed en we keren huiswaarts. Natuurlijk is het ook mogelijk om op de terug weg nog een diner te nuttigen.

Ladbouwmuseum-31

12.00 – 18.00 uur

Vervoer per luxe touringcar, overtocht Nieuwendijk Tiengemeten, entree Rien Poortvliet Museum, 2x koffie + Tientjescake, entree Landbouwmuseum.

Uit te breiden met een diner.

Bekijk een van onze reizen