Orientalis & Millingen aan den Rijn - Een dagtocht in het teken van cultuur
Afbeeldingen-Voorjaar_2014-woenstijn2

Orientalis & Millingen aan den Rijn

Een dagtocht in het teken van cultuur en natuur. Een unieke combinatie en zeker de moeite waard voor de liefhebber. U brengt eerst een bezoek aan het Museumpark Orientalis in Groesbeek. In de middag zal u een rondrit maken met een gids door het prachtige natuurgebied De Gelderse Poort. Tot slot besluiten we de dag met een 3 gangen diner in Hotel Millings Centrum. Beslist een compleet verzorgd dagje uit voor uw gezelschap.

Bekijk ook onze dagtocht naar Tiengemeten.

Onze touringcar staat voor u gereed bij uw gekozen opstaplocatie. We brengen u rechtstreeks naar Groesbeek waar het Museumpark Orientalis gevestigd is. U wordt ontvangen in het restaurant van het museum voor een kopje koffie of thee met gebak. Daarna is het tijd om uzelf te laten onderdompelen in de geschiedenis van drie monotheïstische godsdiensten. Het Jodendom, het Christendom en de Islam komen hier aan bod. U wandelt door het leven in het oude Midden-Oosten.

Het museumpark bestaat uit een 30 hectare groot en bosrijk gebied met 3 verschillende dorpen en een woestijn. U begint de ontdekkingstocht in het Bedoeïenenkamp, waar de oorsprong wordt weergegeven met als aartsvader Abraham, die wordt gezien als stamvader van de drie religies. Daarna vervolgt u uw reis door het Joodse en Arabische dorp. In het Arabisch dorp vindt u een moskee, expositieruimten, een aanlegplaats voor boten aan het meer en een echte souk. Ook vindt u oosterse flora en fauna, als wuivende palmbomen. Daarna passeert u de Romeinse straat met het vroeg Christelijk Kerkhuis. Deze straat illustreert de Romeinse invloed in Israel ten tijde van het leven van Jezus Christus. Ook het Griekse huis, het Egyptische Huis en de Egyptische poort mogen niet ontbreken tijdens deze reis. Het Sanhedrin is de woning van de joodse hogepriester geweest. Hier heeft Jezus de nacht voor zijn kruisdood doorgebracht en is hij ondervraagd door enkele leden van het Sanhedrin.Verder bevindt zich in Orientalis een groot binnen museum. Hier kunt u de inleidende expositie “Toen God nog schreef” en de wisselende tentoonstelling “Op weg naar het Paradijs” en “Waar kom je vandaan”, vinden. Ook bij minder mooi weer hoeft u zich dus geen zorgen te maken.

Orientalis is een geschikt museum voor alle leeftijden. Zowel een leerzame en interessante als een leuke bestemming voor ieder soort gezelschap.

Rond de middag zal er een uitgebreide koffietafel in passende sfeer voor u gereed staan.

Aan het einde van de dag vertrekken we vanuit Groesbeek en koersen we richting Millingen aan den Rijn, waar een gids in de bus zal stappen om u rond te leiden door het mooie natuurgebied De Gelderse Poort. Tijdens de anderhalf uur durende rondrit rijden we langs de Ooijpolder en het oude Rijnstrangengebied tot aan de Gelderse Poort. Met een afwisselend rivierenlandschap, een groen karakter en flinke hoogteverschillen met prachtige uitzichten beslist een uitzonderlijk gebied in Europa.

Na de rondrit komen we aan in Hotel Millings Centrum, waar u gaat genieten van een heerlijk 3 gangen diner bestaande uit: Gevulde Runderbouillon, keuze uit Tilapiafilet of varkenshaas en ijs met warme kersen toe. Bij het menu kunt u 2 consumpties naar keuze nuttigen.

Na dit overweldigende diner is er echt een einde gekomen aan deze leuke dagtocht en brengen we uw gezelschap weer veilig thuis. Wij hopen dat u heeft genoten van dit interessante dagje uit!

Afbeeldingen-Voorjaar_2014-woenstijn2

9.00 – 20.00 uur

Inbegrepen: Entree Museumpark Orientalis, koffie/thee met gebak, lunch zoals omschreven, rondrit o.l.v. gids door Millingen, 3-gangen diner zoals omschreven en het vervoer per comfortabele touringcar inclusief servicegerichte chauffeur.

Bekijk een van onze reizen