Orgels, Kermis en de Tinteltuin. - Een dag vol Brabantse gezelligheid
Museum Dansant - DSC06618 bewerkt

Orgels, Kermis en de Tinteltuin

Deze dagtocht is zeker de moeite waard! Vandaag brengt u een bezoek aan het draai en dansorgelpaleis: Museum Dansant. Daarna is het tijd voor een unieke belevenis in het authentieke Kermismuseum. U beleeft een entertainmentprogramma met humor, plezier en vertier.

Aan het einde van de middag brengen we nog een bezoek aan de beroemde Tinteltuin. U zult versteld staan van de bloemen, bessen en noten. Tot slot besluiten we de dag met een heerlijk 3 gangen diner in Restaurant Kruidenlucht.

Bekijk hier ook onze andere arrangementen in combinatie met het Kermis-en Orgelmuseum.

Onze touringcar staat voor u gereed bij uw opstapadres. We rijden direct naar Hilvarenbeek. Hier worden we ontvangen in het Orgelmuseum. Er wordt u een goede lunch geserveerd bestaande uit: Een Brabants worstenbroodje, broodje ham, broodje kaas, krentenbrood met boter, koffie/thee/melk/jus. Onderwijl wordt een spectaculaire  demonstratie gegeven over de prachtige orgels. U maakt een rondreis door de tijd, in een cabaretachtige sfeer hoort u alles over de geschiedenis van de draaiorgels uit de tijd dat het woord nog uitgevonden moest worden. Natuurlijk wordt u ook geïnformeerd  over het werk dat achter de kleurige façades schuilgaat en hoe de muziek met “boeken” gemaakt wordt. Een reis terug in de tijd met volop gelegenheid voor een dansje in het draai- en dansorgelpaleis: Museum Dansant.

Op de zelfde humoristische wijze als bij museum Dansant maakt u daarna kennis met het Kermismuseum, dat op dezelfde locatie is. U ontdekt de wereld van de kermis vanaf de periode 1950. De benedenverdieping van het museum is omgetoverd tot een levensgrote kermis van vroeger. U kunt wederom genieten van een entertainmentprogramma. Het verhaal wordt verteld waarbij de gasten door met rad van fortuin betrokken worden bij de kermis. Hier komen ook het ouderwetse ballengooien, de schietsalon, touwtje trekken, het vlooientheater, kop van jut en nog veel meer attracties aan bod. Tijdens dit spektakel kunt u genieten van een onbeperkt buffet van koffie/thee en frisdrank. Ook zullen popcorn en heerlijke gebrande pinda’s niet ontbreken op deze kermis. In de pauze wordt iedereen verwend met poffertjes en een drankje (incl. wijntje of biertje) en is er gelegenheid om op het grootse theaterorgel van de wereld een dansje te doen in de zeer speciale draaimolen.

Na de pauze is het tijd voor de cinemascoop (bioscoop) waarna als finale op het rad van fortuin het grote prijzenfestival zal  beginnen . Moet u zelf een suikerspin draaien of gaat u naar huis met een heerlijke peperkoek of een grote pluche beer? Beleef het allemaal tijdens dit leuke groepsarrangement in Hilvarenbeek.

Na deze leuke activiteiten genieten we nog even van de buitenlucht in de mooie Tinteltuin in Eersel. U wordt van harte welkom geheten. In de Tinteltuin kunt u genieten van talloze verschillende bloemen, bijzondere bessen en noten. U kunt op eigen gelegenheid door de 5000m2 tuin lopen en genieten van alle geuren en kleuren van snijbloemen en zelfs eetbare bloemen. Ook is het mogelijk om een rondleiding te reserveren inclusief koffie, thee en 3 kleine bloemen hapjes.

Na alle nieuwe indrukken vertrekken we naar onze diner locatie. In Restaurant de Kruidenlucht in Casteren  geniet u van een voortreffelijk 3 gangen diner. Het diner bestaat ui: Heldere         groentesoep – Varkenshaas roomsaus – salade, diverse groenten en aardappelgarnituur – bavarois pudding en ijstaart. Na het gezellige diner keren we huiswaarts.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

orgelmuseum-website-2
Orgelmuseum website
Struisvogelfram en Museum Dansant 2

11.00- 20.30 uur

Inbegrepen: Lunch bij Museum Dansant, Kermisarrangement zoals omschreven, Bezoek aan de Tinteltuin met alle toebehoren, een heerlijk 3-gangen diner en het vervoer per comfortabele touringcar inclusief gastvrije en service gerichte chauffeur.

Dit arrangement is aan te passen naar uw wensen.

Bekijk een van onze reizen