Alkmaar prachtstad - Deze stad heeft zo veel te bieden
Bus Verschoor reizen door Nederland bewerkt

Alkmaar, prachtstad, winkelstad, cultuurstad

Een dagtocht in Alkmaar, daar zal niemand zich vervelen. Naast de vele winkels is Alkmaar ook rijk aan diverse musea. Vandaag geniet u van een stadswandeling en rondvaart door Alkmaar en indien gewenst een museumbezoek.

Bekijk alle groepsarrangementen in Noord-Holland.

Alkmaar is en blijft de Hollands kaasstad, maar die titel dekt maar deels de lading. De stad mag zich al jaren één van de beste winkelsteden van Nederland noemen. Dwalend langs de monumenten zul je verbaasd zijn over de schoonheid van het oude centrum. Het winkelbestand is uitgebreid. Het is vooral leuk shoppen omdat er vele aparte winkeltjes in de historische panden van de kleine straatjes gevestigd zijn.

Alkmaar kent het Hollands Kaasmuseum, het Stedelijk Museum Alkmaar, het Biermuseum de Boom en het Beatlesmuseum. Bij de rondvaart zie je de stad weer van een hele andere kant. De ruim 1000 monumenten geven de stad haar kleur. Laat je verleiden tot het maken van de stadswandeling. Geniet van de anderhalf uur durende tocht langs de mooiste plekjes.

Iedere vrijdagmorgen van begin april tot begin september is er de kaasmarkt. Van tien tot half een gaan de kaasdragers op het Waagplein aan de slag. Dit bontgekleurde spektakel is wereldberoemd en onlosmakelijk met de stad verbonden.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

Alkmaar prachtstad

08.30 – 18.00

Inbegrepen: Koffieservice met gevulde koek – stadswandeling – rondvaart – vervoer per luxe touringcar

Bekijk een van onze reizen