Boomkwekerij en Goudse Glazen - Het Groene Hart
Boomkwekerijmuseum en de Goudse Glazen bewerkt

Boomkwekerij en de “Goudse Glazen”

Een boomkwekerij en Goudse Glazen bezoeken? Vandaag staat een dag in het Groene Hart van Zuid-Holland op het programma. De ochtend brengt u door in Boskoop, van oudsher een belangrijk boomkwekerijgebied vol met watergangen en kleine slootjes, die vroeger voor transport werden gebruikt. U bezoekt hier het Boomkwekerijmuseum. In het authentiek ingerichte boomkwekershuisje en de boomkwekersloods is te zien hoe het leven van een boomkwekersfamilie er rond 1900 uit zag. Bij binnenkomst wordt u ontvangen met koffie en een typisch “Boskoops tuintje” gevolgd met een rondleiding door het museum.

Bekijk ook onze dagtocht naar Rotterdam.

Na de lunch brengen wij u in Gouda waar u een bezoek brengt aan de Sint-Janskerk, met 123 meter de langste kerk van Nederland. De kerk is vooral beroemd om haar gebrandschilderde ramen, “de Goudse Glazen”, uit o.a. de 16e eeuw. Ze bevatten afbeeldingen uit de bijbelse en vaderlandse geschiedenis. Wanneer u plaats genomen heeft in het middenschip, zal u een inleiding worden gegeven met aansluitend een rondleiding  verzorgd door gespecialiseerde gidsen.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

Boomkwekerij en Goudse Glazen

09.00 – 18.00 uur

Inbegrepen: Koffie met Boskoops tuintje – entree museum en rondleiding – lunch – entree en rondleiding St. Janskerk – vervoer per luxe touringcar

Max. 50 personen

Bekijk een van onze reizen