Cultuur opsnuiven in Arnhem - een leuke en leerzame dagtrip!
openluchtmuseum arnhem bewerkt

Cultuur opsnuiven in Arnhem

Wij brengen u vandaag naar ’s Heerenberg en Arnhem. Onderweg stoppen we voor 1 x koffie met gebak.  In ’s Heerenberg brengt u een bezoek aan Huis Bergh. Kasteel Bergh ligt tegen het centrum van het plaatsje ‘s-Heerenberg, in de gemeente Bergh, dicht tegen de Duitse  grens. Het is een indrukwekkend complex, gelegen te midden van grachten en omzoomd met wallen. De inrichting van het kasteel is bijzonder fraai. De vaste collectie van Huis Bergh bestaat uit vroege Italiaanse schilderkunst, Noord-Europese schilderkunst, historische portretten, Middeleeuwse handschriften, munten en snijwerken. Onder leiding van gidsen brengt u een bezoek aan huis Bergh. De gidsen vertellen iets over de geschiedenis, de bouw, de kunst en de tentoonstelling. Na de rondleiding gaat u genieten van een heerlijk lunchbuffet in het Grand Café dat zich bevindt in het voormalige koetshuis op de voorburcht van Huis Bergh. Hier kunt u aangenaam verpozen in een middeleeuwse ambiance. Het koetshuis is tegen de verdedigingsmuur van het kasteel aangebouwd.

Bekijk ook de dagtrip naar het hart van de Gelderse Poort en een bezoek aan Kleve.

In de middag brengen wij u naar het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem. Beleef de winter van vroeger. Sleeën en schaatsen, vroeg onder de wol met een kruik aan je voeten. Luister naar  hartverwarmende winterverhalen en deel uw ervaringen. Het Openluchtmuseum is de locatie met een echte plus. Het sfeervol verlichte museumpark ademt de sfeer van de winters van vroeger. Op de ijsbaan klinkt muziek en de aanblik van vrolijke schaatsers laat niemand koud. U heeft de gelegenheid om het Nederlands Openlucht Museum te bezoeken. Er is een speciale winterroute, deze wordt aangegeven via verlichte lampjes zodat u kunt zien wat er tot de route behoort en welke huisjes er open zijn.

Wij brengen u weer huiswaarts, op de terugreis maken we een stop voor een heerlijk stamppotbuffet.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

arnhem-website
Nederlands Openlucht Museum (2) - website

08.45 – 22.00 uur

Inbegrepen: 1 x Koffie met gebak – entree/rondleiding huis Bergh -lunchbuffet met kroket – entree Nederlands Openlucht Museum – stamppottenbuffet, ijstaart met vuurwerk – vervoer per luxe touringcar

Dit arrangement is geheel aan te passen aan uw wensen. Voor uitgebreide informatie neem dan contact met ons op.

Bekijk een van onze reizen