's Hertogenbosch - de 'Meest gastvrije stad van Nederland'
Bus Verschoor reizen door Nederland bewerkt

Gastvrij ’s Hertogenbosch

We nemen u mee naar deMeest gastvrije stad van Nederland’ namelijk ’s Hertogenbosch. U gaat aan boord van een mooie rondvaartboot de Ouwe Dirk. U gaat genieten van een prachtige rondvaart langs de oude stadsmuren en de oude haven van ’s Hertogenbosch. De kapitein vertelt u over de diverse bezienswaardigheden. Tijdens de rondvaart nuttigt u een lekker kopje koffie met natuurlijk een echte Bossche Bol! Uiteraard is ook het tweede kopje  inbegrepen. Aansluitend bent u nog vrij in ’s Hertogenbosch om even te winkelen of te lunchen (voor eigen rekening).

Bekijk ook onze reis naar Gorinchem.

Vervolgens brengen wij u naar Heeswijk-Dinther voor een bezoek aan Kasteel Heeswijk. Enigszins verscholen in het bosrijke Brabantse land tussen ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven ligt het formidabele Kasteel Heeswijk. De voormalige waterburcht uit de 11e eeuw staat er na de meest recente restauratie karakteristieker en fraaier bij dan ooit tevoren en toont zich, al naar gelang de lichtval, ieder seizoen net weer even van een andere kant. Hij verandert – ongemerkt haast – telkens van kleur. U gaat hier het kasteel bezoeken met een gids. Het aanschouwen van een monument als Kasteel Heeswijk doet iets met je. Alleen al het zien van zijn contouren is een overdonderende ervaring en wakkert de nieuwsgierigheid aan. Het interieur van deze burcht hoeft geen geheim voor u te blijven als u deelneemt aan de rondleiding. Na voltooiing van de restauraties, kunt u nu weer rondgeleid worden langs de weelderige vertrekken en de prachtige verblijven van de laatste adellijke familie die Kasteel Heeswijk bewoonde. De route in het kasteelmuseum voert u onder andere door de rijke Salon, de Middeleeuwse Ridderzaal, de exotische Chinese kamer en de Bibliotheek van de baron. Maar ook de mysterieuze torenkamers van de jonkers en de Tinkamer worden aangedaan. Via duistere trappenhuizen en onverwachte wendingen schrijdt u bovendien langs de dienstvertrekken en neemt letterlijk een kijkje in de voormalige Kasteelkeuken. Onder leiding van enthousiaste en kundige gidsen maakt u kennis met het bijzondere leven op een kasteel. De duur van een rondleiding bedraagt ongeveer 60 minuten. Aansluitend heeft u nog even de gelegenheid om rond te kijken.

Vervolgens staan de paardentrammen voor u klaar voor een mooie tocht door de bossen van Heeswijk. Bij terugkomst bij Kasteel Heeswijk kunt u dan nog even rond kijken of een consumptie voor eigen rekening te gebruiken. Wij brengen u weer huiswaarts, onderweg stoppen we in Oosterhout waar u vervolgens gaat genieten van een heerlijk uitgebreid Oostersbuffet.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

heeswijk-kasteel-website

09.00 – 21.00 uur

Inbegrepen: 2 x Koffie met Bossche Bol – vaartocht – entree/rondleiding Kasteel Heeswijk – rit met paardentram – Oostersbuffet – vervoer per luxe touringcar

Dit arrangement is geheel aan te passen aan uw wensen. Voor uitgebreide informatie neem dan contact met ons op.

Bekijk een van onze reizen