Historische dagtrip naar Groningen met Verschoor Reizen
slider-groningen

100 jaar terug in Groningen

Geniet van een historische dagtrip in Groningen. U brengt vandaag een bezoek aan de Menkemaborg en het Openluchtmuseum Het Hoogeland. Deze dagtocht is natuurlijk compleet verzorgd. Gegarandeerd op z’n Gronings genieten met een compleet groepsarrangement.

Bekijk meer dagtochten in Groningen. Ook hebben wij een leuke meerdaagse reis in Groningen in ons arrangement. Bekijk hier een 3-daagse groepsreis naar Groningen.

De Menkemaborg in het Groningse Uithuizen is een volledig ingericht huis met tuinen, grachten en singels, die samen een indrukwekkend beeld geven van het leven en wonen op een Groninger borg in de 18e eeuw. Verschoor reizen laat u kennis maken met de Menkemaborg, u ziet de kamers, de grote zaal, herenkamer, studeerkamer, slaapkamer, keuken en kelders welke volledig ingericht zijn met mooie meubelen, zilver, porselein, koperwerk en portretten uit de 17e en 18e eeuw.

Op de heenweg zorgt Verschoor reizen voor koffie of thee met een gevulde koek in de touringcar. Zo brengen wij u snel in Uithuizen. Bij aankomst wordt u in het restaurant ontvangen met een kopje koffie en een plak cake. Vervolgens gaat u na een korte inleiding zelf door de prachtige Menkemaborg. Na het bezoek geniet u in het restaurant van een goed verzorgde koffietafel.

Na de lunch brengen we u naar Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. Een openluchtmuseum met twintig gebouwen waar u kunt zien hoe honderd jaar geleden op het platteland werd gewoond en gewerkt. U ziet de woning van een dagloner, de werkplaats van een schilder, een schoolgebouw en een café. Daarnaast zijn er ook nog een slagerij, een smederij, een drukkerij, een woonwagen, een burgermanswoning, de huizen van de veearts en de koster, een gasthuis voor oude vrouwen en een schipperswoning. Voordat we Warffum verlaten wordt nog een kopje koffie met Groninger koek geserveerd.

Op de terugweg wordt een stop gemaakt voor een diner.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

100-jaar-terug-in-Groningen-Menkemaborg

07.45 – 21.30 uur

Koffie met koek in de touringcar – entree + koffie met cake bij De Menkemaborg – koffietafel – entree Openluchtmuseum Het Hoogland – koffie met Groninger Koek – diner – vervoer per luxe touringcar

Bekijk een van onze reizen