Strijen - Hoeksche Waard - Watersnoodroute - Smid - Smederij
landvanstryen

Het land van Strijen

Het land van Strijen is een goed bewaard geheim! Vandaag bevindt u zich in een erg mooi en aantrekkelijk gebied net boven de Moerdijk, met kleine dorpjes en een bewogen geschiedenis. U wordt bij aankomst in Strijen hartelijk ontvangen met koffie en een Striense bolus, vervolgens bezoekt u het Smederijmuseum ‘Het Land van Strijen’. Hier geeft de smid een demonstratie, waar de ouderwetse smidswoning nog authentiek is ingericht. Ook bezoekt u de tegenover gelegen Grote- of Sint-Lambertuskerk met prachtig orgelHier is o.a. een opengewerkt torenuurwerk te zien en 16 supermooie gebrandschilderde ramen.

Bekijk ook onze reis naar Gezellig Oisterwijk.

Na de lunch volgt de rondrit met gids door het prachtige ‘Land van Strijen’ waar een deel van de Watersnoodroute 1953 wordt gereden….  een  boeiende excursie langs prachtige vergezichten, natuurgebieden, het traject van de hogesnelheidstrein, de tragische watersnoodramp plaatsen en het Hollandsch Diep.

Wilt u meer weten of deze reis? Neemt u gerust eens vrijblijvend contact op met ons team. Wij helpen u graag.

strijen

09.00 – 17.00 uur

Inbegrepen: 2 x Koffie met Striense bolus – entree/rondleiding Smederijmuseum – entree/rondleiding St. Lambertuskerk – koffietafel met kroket – rondrit met gids – 1 x koffie met cake – vervoer per luxe touringcar

Bekijk een van onze reizen