Madurodam en Panorama Mesdag - leuk voor jong en oud!
DJ_Tafel_2

Madurodam en Panorama Mesdag

Vertrek uit uw opstapplaats. De touringcar brengt u rechtstreeks naar Den Haag. Onderweg bieden wij u een kopje koffie met een gevulde koek  aan in de touringcar. De touringcar stopt indien mogelijk even op een parkeerplaats om de koffie even uit te laten serveren. Aankomst bij Madurodam in Den Haag. U bezoekt Madurodam op uw eigen tempo (zonder gids).

Bekijk ook de reis naar Delft.

“Het park is verrassend, actief en informatief, voor jong en oud een aantrekkelijke attractie”. Bezoekers waarderen het unieke, creatieve en nostalgische karakter van Madurodam. Er zijn tientallen doe-dingen en via moderne communicatiemiddelen worden de boeiende verhalen achter de objecten verteld. Het hart van Madurodam met de bekende karakteristieke miniaturen wordt onderverdeeld in drie gebieden: ‘water als vriend en vijand’, ‘oude binnensteden’ en ‘Nederland als inspiratiebron voor de wereld’  (architectuur, innovaties, entertainment en design). Jong en oud kunnen via tientallen interacties aan de slag waarbij de handen uit de mouwen moeten worden gestoken, bijvoorbeeld door het daadwerkelijk bedienen van het schaalmodel van de Oosterscheldekering, het leegpompen van een polder en het laden en lossen van schepen in de haven van Rotterdam. Aansluitend gebruikt u ook de koffietafel met kroket bij Madurodam.

Vervolgens brengt de touringcar u naar Panorama Mesdag. Hier bezoekt u onder leiding van twee gids Panorama Mesdag. Heeft u in Scheveningen wel eens op een hoog duin gestaan en goed om u heen gekeken? U ziet dan hoe de zee in duinen en vervolgens in de stad overgaat. Hendrik Willem Mesdag, één van de bekendste kunstenaars van de Haagse School, legde dit vergezicht op de zee, de duinen en het dorp Scheveningen vast op een panoramisch doek en creëerde daarmee het grootste schilderij van Nederland; niet minder dan 120 meter lang en maar liefst 14 meter hoog. Panorama Mesdag is het oudste panorama ter wereld dat op zijn oorspronkelijke plaats bewaard is gebleven en is een uniek cultuurhistorisch monument. Omdat het doek rond is, staat u niet vóór, maar middenín het schilderij. Door de zinsbegoocheling die zich van u meester maakt, waant u uzelf  direct in het Scheveningen van 1881. Vervolgens stapt u weer in de touringcar en maken we met een gids een Royal Tour door de Hofstad langs de verschillende paleizen en regeringsgebouwen. Tijdens uw rondrit maakt u kennis met de verschillende facetten van deze stad. De touringcar is voorzien van een gevulde bar (frisdranken).

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

madurodam en panoram mesdag
300 dpi - Panorama02 (971 kB)

09.30 – 18.00 uur

Inbegrepen: Koffie met koek – entree Madurodam – koffietafel met kroket – entree/rondleiding Panorama Mesdag – rondrit met gids Royal Tour – vervoer per luxe touringcar

Dit arrangement is geheel aan te passen aan uw wensen. Voor uitgebreide informatie neem dan contact met ons op.

Bekijk een van onze reizen