Proef de Zaanse sfeer - inclusief rondleiding door het Verkade Paviljoen
Zaanse_Schans,_Zaandam_300dpi_3543x2372px_J bewerkt

Proef de Zaanse sfeer

Vanuit uw opstapplaats vertrekken we naar Zaandam. Bij  aankomst bij het  Zaans Museum wordt u ontvangen met koffie met gebak. Na de koffie komen de gidsen het gezelschap ophalen en volgt de rondleiding door het Verkade Paviljoen. Waan uzelf in een fabriek uit de vroege 20e eeuw, waar de authentieke machines nog volop draaien en de geschiedenis van chocolade en biscuit tot leven komt. Daar waar de beroemde meisjes van Verkade aan het werk gingen. Maar er is veel meer dan nostalgie. Kom binnen en laat u verrassen met foto’s, films en archieven. Ook alle reclames, verpakkingen,  albumontwerpen en personeelsbladen zijn bewaard gebleven.  Na afloop is er nog gelegenheid om vrij rond te kijken.

Bekijk ook de reis naar Schiphol.

Hierna gaat u genieten van een heerlijk lunchbuffet.  ’s Middags bezoekt u met gidsen de Zaanse Schans. U maakt een wandeling over de Zaanse Schans. U brengt een bezoek aan één of twee oude ambachten zoals bijvoorbeeld: kaas of klompen maken, tingieten, het schilderen van Delfts blauw. Deze bezoeken gaan in overleg met  de gidsen. De rondleiding eindigt bij de steiger van de rederij. U maakt een sfeervolle vaartocht langs de huizen en molens van de Zaanse Schans, de fraaie koopmanshuizen van de Gortershoek en langs een stukje industriële bedrijvigheid aan de oevers van de Zaan. Tijdens de rondvaart vertelt de schipper u veel wetenswaardigheden over de Zaanse huizen en molens en hun karakteristieke eigenschappen.

We brengen u weer huiswaarts, onderweg maken we een dinerstop.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

zaanstad-foto-website

08.30 – 21.30 uur

Inbegrepen: 1 x Koffie met gebak – entree/rondleiding Verkade paviljoen – lunchbuffet – rondleiding gidsen Zaanse Schans – rondvaart – 3-gangen keuze diner – vervoer per luxe touringcar

Dit arrangement is geheel aan te passen aan uw wensen. Voor uitgebreide informatie neem dan contact met ons op.

Bekijk een van onze reizen