Toeren langs de Vecht - Een mooie en unieke rondrit
De Plassen & Muiderslot ©NBTC Holland Marketing bewerkt

Toeren langs de Vecht

Lekker toeren langs de vecht? De Utrechtse Vecht is een Nederlandse rivier die in de stad Utrecht begint en bij Muiden in het IJsselmeer uitmondt. Hiertussen stroomt de Vecht langs of door de gemeenten Maarssen, Breukelen, Nieuwersluis ,Loenen aan de Vecht, Vreeland. Tot de kastelen die om strategische redenen aan de Vecht werden gebouwd behoren Kasteel Nijenrode en het Muiderslot. De rivier maakte ook deel uit van de Hollandse Waterlinie.

Bekijk ook onze dagtrip naar Huize Doorn.

In de 17e eeuw, de Gouden Eeuw, lieten succesvolle Amsterdamse handelaren langs de Vecht buitenplaatsen bouwen of verbouwen. Veel ervan zijn tijdens de economische malaise aan het begin van de 19e eeuw verkocht en gesloopt, maar bijvoorbeeld Gunterstein in Breukelen en Goudestein bij Maarssen bestaan nog. Maar ook de buitenplaatsen van ’s-Graveland zoals het bekende Schaep en Burgh met het Capitool en Trompenburgh worden tijdens deze rondrit niet vergeten.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit.  Neem contact op.

Toeren langs de Vecht

10.30 – 17.30 uur

Inbegrepen: Warme lunch – 1.5 uur vechttour met de touringcar onder leiding van een gids – koffie/thee met Ankeveens Turfje – vervoer per luxe touringcar

Eventueel uit te breiden met huifkartocht of een gezellige feestmiddag met live muziek en bingo.

Bekijk een van onze reizen