Stoomtram en Koeboot - De touringcar brengt u rechtstreeks naar Hoorn
Philharmonisch Orkest

Stoomtram en Koeboot

De touringcar brengt u rechtstreeks naar Hoorn. Op de heenreis zorgen wij voor een kopje koffie of thee in de touringcar. U neemt zelf iets lekkers mee voor bij de koffie. In Hoorn stapt aan boord van de stoomtrein. De locomotief fluit en de stoker schept kolen op het vuur. Klaar voor vertrek? Een avontuurlijke reis door een andere tijd begint! Luister naar de cadans van de wielen, hoor hoe de stoom sist en voel hoe de tram zich een weg baant door het Noord-Hollandse landschap. Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik v.v. rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tijdens de tocht krijgt u een kopje koffie met gesorteerd gebak. De rit stopt in Medemblik. Medemblik is de kleinste, maar ook de oudste van de West-Friese steden. Al in 1289 kreeg het van Graaf Floris de vijfde stadsrechten.

Bekijk ook onze reis naar Elfstedenstadje Hindeloopen.

De touringcar staat voor u klaar om u naar het restaurant te brengen voor de lunch.U heeft na de lunch gelegenheid om het stadje Medemblik te bezoeken. Wij brengen u vervolgens naar Edam. Edam biedt u naast een schat aan historische monumenten, een keur aan bezienswaardigheden en het loont de moeite om te bezoeken. Een stad met een rijke geschiedenis van scheepswerven, houthandel, koopmansgeest en een van oudsher  bestaand bestuurlijk centrum. In 1357 kreeg Edam van Graaf Willem V niet alleen stadsrechten, maar ook het recht om een tolvrije haven aan te leggen. Hiermee kwam er een handelsroute tussen Zuiderzee en het achterland tot stand. Scheepsbouw en handel ontwikkelden zich en al snel behoorde Edam, naast Amsterdam, Hoorn en Enkhuizen tot de belangrijkste havensteden van Noord-Holland. Edam is een 3-sterren locatie en een omweg meer dan waard, zelfs een ‘must’ bij uw bezoek aan Nederland. Wij hebben voor uw groep de koeboot gereserveerd. Dit is een open boot waarop 20 personen gelijk mee kunnen varen. De boot maakt voor u groep 3 x een rondvaart van een half uur. De andere hebben ondertussen de tijd om even rond te kijken in Edam of een consumptie voor eigen rekening te gebruiken. We brengen u weer huiswaarts. Onderweg wordt er bij de pannenkoekboerderij een stop gemaakt voor een pannenkoek met een consumptie.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

tram-website

09.00 – 20.30 uur

Inbegrepen: Koffie/thee in de bus – rit stoomtram – 1 x koffie met gebak – lunch – varen met de koeboot – pannenkoek met consumptie – vervoer per luxe touringcar

Dit arrangement is geheel aan te passen aan uw wensen. Voor uitgebreide informatie neem dan contact met ons op.

Bekijk een van onze reizen