Toeren op Texel - Het grootste Waddeneiland, een leuke bestemming.
shutterstock_80803501 - texel bewerkt

Toeren op Texel

Altijd al een keer naar een Waddeneiland willen gaan? Verschoor reizen regelt het voor u. Vandaag is Texel, het grootste Waddeneiland, de bestemming van onze dagtocht.  Op de heenreis stoppen we voor koffie met gebak.

Bekijk ook onze biologisch dagje uit naar de Riga Ranch.

Na deze onderbreking rijden we naar Den Helder waar we aan boord gaan van een grote veerboot die ons over het Marsdiep naar Texel brengt. Bij restaurant De Pelikaan krijgt u een heerlijke lunch geserveerd. Vervolgens stapt de gids bij ons in de touringcar die ons meeneemt voor een rondrit over het eiland.

Het eiland Texel is het grootste van de Nederlandse Waddeneilanden, behorend tot de provincie Noord-Holland. Texel is 22 km lang en 9 km breed, er  is dus genoeg te zien? We passeren Den Burg, de Koog en komen via de Waal, de Eierlandse polder en Cockdorp bij de “vuurtoren” op het noordelijkste puntje van Texel. Het landschap op Texel is rijk en divers. Texel heeft behalve polders, brede zandstranden, duinen en graslanden ook heide, bos en kwelders.

In het gezellige vissersplaatsje Oudeschild houden we een vrije pauze*. Daar kunnen we eventueel een bezoek brengen aan het Maritiem Juttersmuseum, wat absoluut de moeite waard is! (niet bij de prijs inbegrepen).

We sluiten deze heerlijke dag Texel af met een diner bij restaurant de Pelikaan. Aansluitend maken we de overtocht en rijden we weer huiswaarts.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

Texel 9 DP - website

08.00 – 22.00 uur

Inbegrepen: 1x Koffie met gebak – overtocht met veerboot – koffietafel met kroket – rondrit met gids – 3-gangen diner – vervoer per luxe touringcar

U kunt ook kiezen voor een bezoek aan één van de andere dorpen op Texel!

Bekijk een van onze reizen