Vlissingen, bruisend als de branding - een avontuurlijke dagtrip
foto Fred Ernst

Vlissingen, bruisend als de branding

Maritiem Vlissingen biedt u alles voor een ultiem dagje uit. Vlissingen is een stad met een rijk historisch verleden, aangevoerd door zeeheld Michiel de Ruijter. Bijzondere elementen zijn nog dagelijks te bewonderen in Vlissingen. Het is de enige stad van ons land, waar het historische stadscentrum direct aan zee ligt. Tegenwoordig mag Vlissingen zich met recht een stad met allure noemen.

Bekijk ook onze reis naar Deltapark Neeltje Jans.

In Vlissingen brengen we eerst een bezoek aan Het Arsenaal. Hier wordt u in het restaurant ontvangen met koffie en een Zeeuwse bolus. Vervolgens nemen de gidsen u mee voor een rondleiding. Geniet van het schitterende uitzicht vanuit de 65 meter hoge uitkijktoren. Vanuit hier ontdekt u hoe het loodswezen mammoettankers richting haven loodst. Tenslotte neemt de bioloog u mee door de indrukwekkende onderwaterwereld. Hier kunt u zelfs de haaien en roggen aaien.

Daarna is het tijd voor de lunch. In restaurant ’t Vooronder gaat u genieten van een uitgebreide koffietafel. Na de lunch nemen wij u mee naar het Zeeuws maritiem muZEEum, gevestigd in een gebouwencomplex met panden uit de 16e, 17e, 18e en 21e eeuw. Deze panden zijn door moderne architectuur op bijzondere wijze met elkaar verbonden. Het schitterend gerestaureerde Lampsinshuis uit 1641 vormt het hart van het muZEEum. In dit voormalige stadspaleisje uit de Gouden Eeuw kunt u de rijke Zeeuwse maritieme geschiedenis zien, horen, ontdekken en ervaren.

Ook in het muZEEum wordt gezorgd voor een rondleiding.

Wanneer de tijd het toelaat heeft u nog even vrijaf in het centrum van Vlissingen alvorens u weer plaats neemt in de touringcar voor de terugreis.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

Vlissingen, bruisend als de branding

08.30 – 18.00 uur

Koffie met bolus – entree + rondleiding Het Arsenaal – koffietafel  met kroket – entree muZEEum + rondleiding – vervoer per luxe touringcar

Bekijk een van onze reizen