Vrouwenmuseum en Peerke Donders - van Echt naar Tilburg
nieuwe touringcars - internet bewerkt

Vrouwenmuseum en Peerke Donders

Vanaf u opstapplaats brengen wij u rechtstreeks naar Echt. Op de heenreis bieden wij u koffieservice aan de in de touringcar. In Echt bezoekt u het “Museum van de Vrouw”. Een gedenkplaats voor “moeder de vrouw” ? Jazeker, maar niet alleen voor haar als “moeder”. Het museum belicht het leven van de vrouw in al zijn facetten. Van geboorte en doop tot overlijden en rouw. Als spil van het gezin, maar ook als stabiele factor in een hectische wereld  daarbuiten. Ontdek haar invloed op onze cultuur en wat wij daarvan ervaren in onze huidige samenleving; op het gebied van mode, eten en drinken, geloof en bijgeloof, gebruiken en tradities. Bij aankomst wordt u ontvangen met koffie met Limburgse vlaai. Het maximaal aantal zitplaatsen is 40. Bij meer personen worden er enkele statafels bijgezet. Na de koffie volgt de rondleiding. Tevens gebruiken we hier ook de lunch.

Bekijk ook de reis; Struisvogelfarm en Museum Dansant.

Wij brengen u vervolgens naar Tilburg. U bezoekt hier Peerke Donders. Het verhaal van Peerke Donders dient als uitgangspunt voor het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg-Noord. Het thema ‘naastenliefde’ staat centraal in de vaste opstelling. Het paviljoen draagt daarom als ondertitel Museum voor  naastenliefde.  Het leven en werk van Peerke Donders (1809-1887) vormt de rode draad van het museum. Op een eigentijdse manier worden de werken van de barmhartigheid uitgelegd, zoals de hongerige eten geven, de naakten kleden, de gevangenen bezoeken en de vreemden herbergen. Jaarlijks worden een of meerdere wisseltentoonstellingen gepresenteerd rond de thema´s caritas, religieuze of multiculturele samenleving. Ook hierin is steeds een duidelijke link te vinden naar de werken van barmhartigheid. U heeft eerst de gelegenheid om buiten in het park even zelf rond te kijken. Op de bedevaartsplek zijn verschillende gebouwen en monumenten te zien en te bezoeken. Er staat een houten kapel, opgericht in 1923 naar een ontwerp van architect J. Donders. Overdag is de kapel open en kunt u een bezoek brengen. Naast de kapel staat het geboortehuisje van Petrus Donders. Vlakbij het huisje is de waterput herbouwd. Aansluitend bezoekt u het Paviljoen Peerke Donders.Wij brengen u weer huiswaarts.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

meisje-voorpagina-website

08.00 – 18.00 uur

Inbegrepen: Koffieservice – 1 x koffie met Limburgse vlaai – entree/rondleiding Museum voor de Vrouw – lunch – entree Paviljoen Peerke Donders – vervoer per luxe touringcar

Dit arrangement is geheel aan te passen aan uw wensen. Voor uitgebreide informatie neem dan contact met ons op.

Bekijk een van onze reizen