Bezoek aan het Muiderslot en de Loosdrechtse Plassen
muiderslot

‘De Plassen’ & het Muiderslot

De Loosdrechtse Plassen zijn naast een druk watersportgebied ook een uitgestrekt natuurgebied dat stilte en rust biedt. Loosdrechtse Plassen is een verzamelnaam voor alle plassen rondom Loosdrecht, zoals: Wijde Blik, Vuntus, Loenderveense Plas en Breukeleveense Plas.

Het is een broedplaats voor diverse vogels en waterdieren. Dit alles is te bewonderen na een heerlijk kopje koffie of thee met gebak. De tocht duurt ruim een uur waarna het tijd is voor heerlijk twaalfuurtje. Na deze smakelijke lunch maken we een prachtig rondje langs De Vecht. Deze route behoort tot één van de mooiste van Nederland en eindigt in Muiden. Na een wandeling van 10 minuten bereiken we het Muiderslot waar de gids een boeiende rondleiding zal geven. Zo krijgt u een idee van het leven in de Gouden Eeuw op het kasteel en hoort u dat beroemde schrijver P.C. Hooft hier tijdens de zomermaanden woonde met zijn gezin. We sluiten af met een drankje!

Uiteraard staat Muiden niet alleen bekend om zijn Muiderslot maar ook als pittoresk vissersplaatsje en het daarnaast gelegen Forteiland Pampus!

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

De-Plassen-Muiderslot-©NBTC-Holland-Marketing-web

9.00 – 17.00

2x koffie/thee met gebak – 5 kwartier rondvaart  – twaalf uurtje – rondje langs de Vecht –Muiderslot met rondleiding – consumptie – vervoer per luxe touringcar.

Bekijk een van onze reizen