Dagtocht - Dagtrip naar A-Seal en Watersnood museum Ouwerkerk
watersnood museum

De Zeeuwse Wateren

Geniet van een heerlijke dag uit en bleef de cultuur en historie van de Zeeuwse Wateren. Geniet in de ochtend van een bezoek aan ‘A Seal’ te Stellendam en in de middag de historie in het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk. Een afwisselende dagtocht van plezier en geschiedenis, welke niet vergeten mag worden!

Bent u klaar voor een dagje vol nieuwe indrukken en belevingen? Deze dag staat voornamelijk in het teken van leven met (of in) water. Bij de Haringvlietsluizen in Stellendam vindt u zeehondenopvang ‘A Seal’. Hier worden zieke en verzwakte zeehonden opgevangen die aan de Noord- en Zuid-Hollandse kust zijn gevonden. Vrijwilligers geven hier rondleidingen en vertellen u enthousiast over de dieren en de verzorging die zij nodig hebben. U ziet de zeehonden vandaag van héél dichtbij!

Na het bezoek rijden we via een mooie route naar het lunchadres, waar u geniet van een prachtig uitzicht tijdens een heerlijk uitgebreide koffietafel. Na de lunch rijden we door naar het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Herinneren en herdenken waren voor het museum tot dusver altijd de sleutelwoorden. Echter heeft de expositie van het vernieuwde Nationaal Monument Watersnood 1953 voornamelijk een educatieve functie, dus voorlichting en informatie. Nederland moet alert blijven op alles wat te maken heeft met water dat ons omringt. De tentoonstelling verbindt de Ramp met nieuwe inzichten op het gebied van waterbeleid- en beheer. Na verbouwing zet het museum, middels vier expositieruimten, een lijn uit naar de hedendaagse situatie, alsmede naar de toekomst van ons land als het gaat om de veiligheid.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

A-SEAL - Dagje uit - Dagtocht - Groepstrip.nl

08.30 – 17.30 uur

Inclusief: 1x koffie/thee met appeltaart – entree en rondleiding A Seal – koffietafel met kroket – entree en inleiding Watersnoodmuseum – vervoer per luxe touringcar

Dit arrangement is Rolstoeltoegankelijk

Bekijk een van onze reizen