Historische dagtrip naar Groningen met Verschoor Reizen
sneek 2

Egbert Douwe & Weduwe Joustra

Friesland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden maar Friesland heeft nog veel meer te bieden. Geniet van de echte koffie in Theehuis van Douwe Egberts en daarnaast laten wij u kennismaken met Weduwe Joustra!

Bekijk ook onze dagtrip Groningen, daar gebeurt het!

In Joure bij het Koffie- en Theehuis van Douwe Egberts ontvangen wij u met een kopje koffie of thee met een speciaal stukje Friese Oranjekoek. Hierna volgt een bijzonder bezoek aan museumwinkel De Witte Os, het eerste winkeltje in koffie, thee en tabak dat in 1753 door Douwe Egberts opgericht is. Vervolgens sluiten we af met een bezoek aan het Egbert Douwes Geboortehuisje. In Sneek wacht u een rondvaart over het mooie Sneekermeer waar u onder het genot van een broodjeslunch kunt genieten van de Friese wateren en de uitleg van de kapitein. Na een twee uur durende rondvaart zal aangemeerd worden aan de Jousterkade. Na een korte wandeling bezoeken we de Weduwe Joustra, een ambachtelijke distilleerderij, waar u na een unieke rondleiding getrakteerd zal worden op hun trots, een ‘slûkje’ Beerenburg.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

Museum Joure

8.00 – 18.30 uur

Inbegrepen: 1x koffie/thee met Oranjekoek – bezoek aan DE geschenkenwinkel en museumwinkel De Witte Os – rondleiding koffie- en theeafdeling – luxe broodjes lunch – 2 uur durende rondvaart Sneekermeer – bezoek Weduwe Joustra, incl. proevertje Beerenburg – vervoer per luxe touringcar.

Bekijk een van onze reizen