Geniet van de herfst met deze compleet verzorgde dagtocht
Schokland en de Weerribben

Geniet van de herfstkleuren

Schokland is een uniek fenomeen; ‘een eiland op het droge’.  Waar ooit de Zuiderzee was, vind je nu een polder met wegen, huizen, bedrijven; het leven van alledag.  Geniet van deze compleet verzorgde dagtocht in de grootste polder ter wereld.

Bekijk ook onze reis naar De Zeeuwse Wateren.

Je kunt het je haast niet meer voorstellen dat hier ooit de zee was. Op dit kleine eilandje vlakbij Urk kun je vrijwel alles nog zien, zoals het dorpje, haventje en het kerkje.  Het steekt nog boven het land uit en alles is er bewaard gebleven. Schokland is tegenwoordig zelfs Unesco Werelderfgoed. Bij aankomst is de ontvangst met koffie en gebak in het museumrestaurant. Wandel met een gids door het dorpje, bekijk de film over Schokland en bezoek het museum met vondsten en maquettes.

Na deze leuke ochtend rijden we naar de Weerribben, waar we in een leuk restaurant gaan genieten van een Turfstekerslunch. Na de lunch stappen we aan boord voor een rondvaart van ca. 1,5 uur door dit mooie gebied. De schipper zal u onderweg uitleg geven over de omgeving. In de buurt van Harderwijk sluiten we de dag af met een heerlijk 3-gangen diner of stamppotbuffet.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

Museum Schokland

08.30 – 21.30 uur

Inclusief: 2x koffie/thee met gebak – entree en rondleiding Schokland – Turfstekerslunch met kroket – rondvaart Weerribben – 3-gangen diner of stamppotbuffet – Vervoer per luxe touringcar.

Bekijk een van onze reizen