Groepsreis Cambodja - Een unieke belevenis compleet verzorgd
Genieten-Incentive-Cambodja bewerkt

Groepsreis Cambodja

Geniet van een groepsreis naar Cambodja met uw gezelschap. Een unieke belevenis compleet verzorgd waarbij u vele belangrijke en mooie plekjes van dit land zult zien. Geniet in 12 dagen van een georganiseerde groepsreis naar Cambodja en beleef de wonderen zelf!

Bekijk ook onze incentive reis naar Cambodja.

Cambodja ligt in Zuidoost-Azië is een koninkrijk met vele bijzondere bezienswaardigheden. Gedurende het Khmer- rijk werden er monumentale tempels gebouwd zoals Ankor Wat en Preah Vihear. Zowel het hindoeïsme als het boeddhisme zijn erg belangrijk in heel Zuidoost-Azië. Met de bekende buurlanden Laos, Thailand en Vietnam ook ideaal voor een combinatie rondreis.

Steeds meer mensen zijn nieuwsgierig geworden naar Cambodja en willen dit land graag bezoeken. Velen weten echter niet wat er allemaal mogelijk is en wat  je zoal kan doen in Cambodja.  En de vraag die nog regelmatig gesteld word:  Is het er nog gevaarlijk? En wat is er buiten Angkor Wat nog meer te zien? De meeste mensen kennen Angkor omdat dit tot het grootste tempelcomplex ter wereld behoort en dat bovendien op de Werelderfgoedlijst staat. Met deze tour, proberen we u naast de hoogtepunten van Cambodja, ook met de andere kanten van het land te laten kennismaken. U zult meer te weten komen over het land, de mensen, het eten en de cultuur. Hiervoor is bijvoorbeeld een fietstocht op het platteland een zeer boeiende belevenis. Een andere unieke ervaring is meer te weten te komen over het boeddhisme. Zo zal u op de eerste dag van de trip gezegend worden door een monnik, voor een prachtige reis door Cambodja.

Programma per dag:

Dag 1: Phnom Penh airport – Phnom Penh

Welkom in Cambodja! Bij aankomst op het vliegveld van Phnom Penh wordt u hartelijk welkom geheten met een geschenk en wordt u naar uw hotel gebracht. Hier krijgt u een welkomstdrankje aangeboden en wordt u geïnformeerd over Cambodja en over de fantastische reis die op het punt staat te beginnen. Hierna kunt u lekker neerstrijken op een ligstoel onder de palmbomen. De vakantie is begonnen! Aan het einde van de middag wordt u opgehaald door een gids en gaat u een bezoek brengen aan een pagode, waar u kennis maakt met het boeddhisme op een wel hele bijzondere manier: U wordt hier gezegend door een monnik! Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel voor de nacht.

Dag 2: Phnom Penh

Tijd voor een kennismaking met deze stad. ´s Ochtends brengt een tuk-tuk u naar het genocidemuseum S21 Tuol Sleng. Deze voormalige middelbare school wed door de Rode Khmer gebruikt als de zeer beruchte S21-gevangenis, tijdens hun regime dat duurde van 1975 tot 1979. Hierna is het slechts een kort ritje naar het Koninklijk paleis, een gebouwencomplex dat dienst doet als residentie voor de koning van Cambodja. Hier ziet u de pure Khmer architectuur. U vervolgt deze citytour door de stad te verlaten en het lugubere Choeung Ek te bezoeken, beter bekend als The Killing Fields, waar duizenden mensen gemarteld zijn en begraven in massagraven. Onderweg terug naar het hotel stopt u bij de projecten van Kimlay. Hij heeft verschillende scholen gesticht voor misdeelde kinderen, en hij helpt families te bouwen aan een beter bestaan. Zo krijgt u ook de andere kant van Cambodja te zien.

Dag 3: Phnom Penh

Een fietstour in de omgeving van Phnom Penh is werkelijk een unieke ervaring, ver weg van de tuktuks, de motoren, de massages, de pizza´s en de bars. Gewoon lekker fietsen over de eilandjes in de Mekong-rivier, even ten noorden van Phnom Penh. Wanneer u terugkeert naar de stad heeft u een hele andere kant van Phnom Penh en van Cambodja gezien.

Dag 4: Phnom Penh – Battambang

Na een flink ontbijt is het tijd om de auto in te kruipen en richting Battambang te rijden. Onderweg is er veel te doen en er zal vroeg vertrokken moeten worden. Start na 45km met een klim naar de top van de Oudong heuvel waar oude Pagoda’s de laatste rustplaats van de voormalige koningen van Cambodja zijn. Het uitzicht van boven is indrukwekkend. Steek samen met de kinderen een wierrookstokje aan en doe een wens bij de pagoda. U rijdt verder richting Kampong Chhnang waar u een kleine detour maakt de rijstvelden in. We nemen een kijkje bij een pottenbakker en leren hoe keramische potten in Cambodja gemaakt worden en waar ze voor dienen. Als er mensen aan het werk zijn in het platteland is het geen slecht idee om zelf ook de mouwen op te stropen en een handje mee te helpen! Lunch wordt geserveerd in het centrum in een simpel restaurant waarna we in een keer doorrijden naar Battambang. Daar checkt u in een heerlijk resort met een zwembad. De avond is wederom vrij om zelf in te vullen.

Dag 5: Battambang

Vandaag vormt een ritje met de beroemde bamboetrein een deel van de route. Dit is waarschijnlijk de kleinste trein ter wereld en een unieke lokale uitvinding. De trein bestaat uit een bamboe-platform en twee paar treinwielen en wordt aangedreven door een kleine benzinemotor. Omdat er slechts één enkel spoorlijntje is, moet de trein af en toe van de rails worden gehaald, om tegenliggers door te laten, en soms zullen zij voor u aan de kant gaan. Na de lunch rijden we met onze tuk tuk’s door kleine dorpjes tussen de rijsten velden naar Phnom Sompov Mountain.  We gaan deze berg op om een aantal tempels te bekijken. Daarnaast is het uitzicht onbeschrijfelijk, naast al het mooist van Battambang geniet u van de prachtige natuur. We zullen de reis eindigen voor zonsondergang en lopen naar beneden door de bergen. Onderweg zullen we wellicht vleermuizen kunnen spotten.

Dag 6: Battambang – Siem Reap

Na het ontbijt, bezoekt u eerst de 12e-eeuwse Wat Banan bergtempel. Hier kunt u genieten van de prachtige lotusvijver aan de voet van de berg. De lotusbloemen zijn ´s ochtends het mooist. De klim naar boven is niet altijd even makkelijk maar is uiteindelijk wel de moeite waard. De tempel op de top is een van grote schoonheid en zo is het uitzicht. Laat in de ochtend keert u terug naar uw hotel en kunt u rustig uitchecken en een goede lunch nuttigen voordat u naar Siem Reap gereden wordt. Onderweg naar Siem Reap bezoekt u de zijdeboerderij. Op deze boerderij wordt zijde geproduceerd op de traditionele manier. U leert hoe het proces van begin tot eind in elkaar steekt en heeft de mogelijkheid om kwaliteitsmateriaal te kopen. Na dit bezoek wordt u laat in de middag afgezet bij uw hotel waarna u even lekker bij kunt komen.

Dag 7: Siem Reap

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel door een tuktuk om samen met een gids één van de grootste en mooiste tempelcomplexen ter wereld te bezoeken; Angkor Wat. Dit wereld erfgoed dateert uit de 12e eeuw en vormt een mystiek geheel van prachtige beelden en tempels. Eerst bezoekt u Angkor Wat zelf, de belangrijkste van de maar liefst 100 tempels die het complex rijk is. Tussendoor kunt u de dorst lessen met een verse kokosnoot. Na een kort ritje arriveert u bij Angkor Thom waar u de twaalfde-eeuwse Bayon bezichtigt. De 54 Boeddhabeelden vormen één van de meest indrukwekkende plekken van het complex. Een bezoek aan de Ta Phrom tempel mag uiteraard ook niet ontbreken. Dit is één van de weinige tempels die in zijn originele staat behouden is gebleven. Hij werd wereldberoemd door de film Tomb Raider met Angelina Jolie. Deze tempel is deels overgroeid door gigantische boorwortels die zich een weg om en door de steenblokken heen hebben gewerkt. Na al deze indrukken en fysieke inspanningen kun je waarschijnlijk gaat u heerlijk ontspannen met een 90 minuten durende aromatische Khmer-massage, en u zult zich na afloop weer helemaal herboren voelen.

Dag 8: Siem Reap

´s Morgens rijdt u met een Amerikaanse A2 Jeep naar de mysterieuze tempel van Beng Melea die midden in de jungle ligt. Deze tempel is bijna geheel overgroeid met planten, bomen, lianen en mos. Na het bezoek aan de tempel, brengt u een bezoek aan het grootste drijvende dorp van Cambodja, genaamd Kampong Kleang. Tijdens het droogseizoen kunt u tussen de palen door lopen waar het dorp op rust, zo´n 10 meter boven uw hoofd. In het regenseizoen bereikt het water z´n hoogste stand en komt het water tot op 2 meter onder de huizen. U kunt hier genieten van een boottocht door het dorp en u krijgt de kans om kennis te maken met de lokale bevolking. Na afloop is het slechts een klein stukje rijden terug naar het hotel.

Dag 9: Siem Reap

Vandaag zult u Angkor Wat vanuit een geheel ander perspectief zien: U gaat namelijk in een helikopter boven dit wereldwonder vliegen! Een spectaculaire ervaring om nooit te vergeten. De rest van de dag heeft u vrij te besteden om zelf Siem Reap te ontdekken.

Dag 10: Siem Reap – Sihanoukville

In de loop van de middag wordt u naar het vliegveld van Siem Reap gebracht. U vliegt naar Sihanoukvillle. Cambodja is gelegen aan de Golf van Thailand. Sihanoukville is het meest bekend in Cambodja voor zijn stranden en heeft een aantal schitterende resorts met privé stranden waar u heerlijk kunt vertoeven. Bij aankomt in Sihanoukville bent u vrij om te gaan en staan waar u wilt.

Dag 11: Sihanoukville

Deze dag heeft u vrij te besteden. U kunt deze dag benutten om voor vrienden en familie souvenirs te kopen, of om een boek te lezen bij het zwembad of op het strand. Maar u kunt ook gaan snorkelen of duiken. Ook een boottocht naar afgelegen eilanden of een bezoek aan het Nationale Park Ream behoren tot de mogelijkheden.

Dag 12: Sihanoukville – Phnom Penh

Helaas, vandaag is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit indrukwekkende land. U wordt naar het vliegveld van Phnom Penh gebracht, vanwaar u weer terug naar huis vliegt. U arriveert de volgende dag weer thuis.

Cambodja wordt nogal eens gecombineerd met de buurlanden, Laos, Vietnam en Thailand maar het land is veelzijdig genoeg om er een langere tijd te verblijven. De diversiteit van jungle, rijstvelden, steden en het uitgestrekte Tonlé Sap meer maken van Cambodja een zeer aantrekkelijke bestemming voor diverse doeleinden. En in vergelijking tot de andere landen biedt Cambodja veel luxe en comfort voor betaalbare prijzen. Geniet samen met uw gezelschap van een groepsreis op maat naar Cambodja. Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan.

Incentive-Cambodja-Royal-Palace-Monks2

Meerdaagse reis

Bekijk een van onze reizen