Naar het Museumdorp Orvelte met Verschoor Reizen
Beleef het museumdorp Orvelte 1 bewerkt

Museumdorp Orvelte

Orvelte staat in de top vijf van mooiste dorpen van Nederland en is absoluut een aanrader als u houdt van monumentale boerderijen, statige bomen en mooie tuinen. In het dorpshart proeft u de folklore.

We bezoeken Restaurant De Schapendrift waar u hartelijk wordt ontvangen met typische Drentse krentenwegge en een heerlijk kopje koffie of thee. Vervolgens laten we u kennis maken met meer dan 30 vreemde beesten die van heel dichtbij bekeken kunnen worden.  In Zoobizar, de kleinste Zoo van Nederland, zijn op originele wijze verschillende kleine en exotische diersoorten te bewonderen. Na de lunch krijgt u een rondleiding in een Monumentaal Boerenhallehuis, De Bruntingerhof, gebouwd tussen 1560 en 1650. Daarmee is dit de oudste boerderij van dit type in Midden-Drenthe. Verder bezoekt u het dorp waar u nog echte streekproducten treft zoals Polkabrokken en Ulevellen. Na deze zeer informatieve rondleiding is het tijd voor een drankje en keren we huiswaarts.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

slide_sfeerfoto6 bewerkt

8.00 – 18.30 uur

Inbegrepen: 2x koffie/thee met Krentenwegge – bezoek aan Zoobizar – Drentse koffietafel + kroket –bezoek aan Bruntingerhof en museumdorp – consumpties na afloop – vervoer per luxe touringcar.

Wilt u dit arrangement naar uw wensen aanpassen? Wij denken graag met u mee!

Bekijk een van onze reizen