Historische dagtrip Nieuw Land en de Zuiderzee - Actief en leuk
zuiderzeemuseum

Nieuw Land en de Zuiderzee

Cultureel erfgoed van Flevoland en het Zuiderzeeproject op een actieve en attractieve manier onder de aandacht brengen….Dat is de missie van Nieuw Land, een educatief centrum waar onder leiding van een deskundige gids de ins en outs aan bod komen van ’s werelds grootste polder: Flevoland.

Bekijk ook onze dagtocht de wereld van toen.

Na een heerlijk kopje koffie of thee met gebak kunt u al deze interessante informatie tot u nemen. Na de rondleiding vertrekken we naar Enkhuizen waar we het Zuiderzeemuseum zullen bezoeken. Na een uitgebreide lunch bezoekt u de wereld van de Zuiderzee. Thema’s als water, ambacht en gemeenschappen staan hier centraal. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie worden zowel in het buiten- als in het binnen museum belicht. Het buiten museum bestaat uit authentieke panden zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen. Medewerkers tonen historische ambachten en het leven van begin vorige eeuw. Het binnen museum wordt wel de schatkamer van de Zuiderzee genoemd dit mag u zeker niet missen!

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

Nieuw Land en de Zuiderzee

09.00 -18.00

2x koffie/thee met gebak –  entree en rondleiding Nieuw Land  –lunchbuffet – entree en rondleiding Zuiderzeemuseum – vervoer per luxe touringcar.

Uit te breiden met een afsluitend diner

Bekijk een van onze reizen