Stavoren en het Woudagemaal met Verschoor Reizen
stavoren

Stavoren en het Woudagemaal

Welkom in Stavoren, Frieslands oudste stad, Hanzestad en bekend van de tocht der tochten. Cultuur en natuur gaan hier hand in hand.

Bekijk ook onze dagtrip Stoomtram en Koeboot

Stavoren met het bekende ‘Vrouwtje van Stavoren’ is met haar ongeveer duizend inwoners een kleine stad en de eerste Nederlandse gemeenschap die stadsrechten verkreeg. Na een bezoek aan dit mooie plaatsje nodigen we u uit voor een uitgebreide lunch waarbij gebruik gemaakt wordt van biologische streekproducten. Vervolgens  gaat de reis naar Lemmer waar we een bezoek brengen aan het Woudagemaal. Dit gemaal, dat nog werkend is en het grootste ter wereld,  wordt gebruikt om het waterpeil in Friesland te verlagen. Hiervoor is een complete stoomploeg van mensen verantwoordelijk. Het gemaal is opgenomen als Werelderfgoed van de UNESCO vanwege zijn unieke toepassing van de stoomkracht en de bijzondere afmetingen. Na deze informatieve rondleiding bieden we u een hapje en een drankje om vervolgens weer huiswaarts te keren.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

4.-Woudagemaal-website

8.00 – 18.30 uur

Inbegrepen: 1x koffie/thee met gevulde koek onderweg – wandeling boulevard Stavoren – broodmaaltijd –bezoek aan Woudagemaal en rondleiding – afsluitend hapje en drankje – vervoer per luxe touringcar.

Bekijk een van onze reizen