Zeeuwse Siertuin en Mosselen - leuke dagtocht naar Zeeland
mosselen bewerkt

Zeeuwse Siertuin en Mosselen

Leuke dagtocht naar Zeeland waar u kennis maakt met de Zeeuwse Siertuin, waar u uw ogen uit zult kijken. In de middag staat een interessante rondvaart op het programma. U gaat namelijk een Mosseltocht maken en leert over de mosselvisserij. Een dag vol met unieke belevenissen voor uw gezelschap!

Bekijk ook onze dagtocht Spakenburgs Klederdracht en Visserij.

Voormalig vishandelaar Jos de Koeijer heeft in Vlake een geweldige tuin waarbij hij vrijwel alles waarmee hij deze inrichtte bij elkaar ruilde tegen kistjes paling, tonnetjes haring en andere zaken … het is onvoorstelbaar! Oude sluisdeuren, dukdalven, vangrails, rioolpijpen, geveldelen van een Chinees restaurant, alles paste hij zeer creatief toe in zijn eigen stukje paradijs op aarde dat werd genoemd naar zijn verzameling Sequoia bomen, de hoogste boomsoort ter wereld. Als Jos over zijn tuin begint te vertellen valt u van de ene verbazing in de andere, Kom kijken in twee hectare eigenzinnigheid van een Zeeuwse visboer! Ontvangst met koffie en een Zeeuwse Bolus. Tijdens de koffie wordt u een korte uitleg/presentatie gegeven waarna u zelf de tuin kunt bekijken. Vervolgens gaat u hier genieten van een heerlijke Zeeuwse broodmaaltijd met diverse streekproducten. Na de lunch nemen wij u mee naar Yerseke waar u aan boord gaat van een rondvaartboot voor een heuse Mosseltocht. Tijdens de rondvaart wordt live uitleg gegeven door de kapitein over de mosselvisserij.

Ons team adviseert u graag bij de mogelijkheden voor deze heerlijke dag uit. Neem contact op.

siertuin-mosselen1

09.00 – 18.00 uur

1xkoffie met appelgebak en slagroom – entree + rondleiding museum – koffietafel met kroket – entree visafslag – vervoer per luxe touringcar

Uitbreiden: “Pannenkoek bakken op Melkbussen?” Een unieke ervaring! Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk een van onze reizen